Illernstugan

I avsaknad av en lokal att köra konserter i, hyrdes under ett par ”vintersäsonger 1990-1992 Orienteringsklubben Illerns klubbstuga. Scen byggdes och PA riggades. Då det väl numera torde vara preskiberat så erkännes att pilsner såldes för att få ihop till bandens gager, hyra och andra utgifter.

 Det var främst folk från Turkish Revenge och Barflies med vänner som höll i trådarna. Det blev populärt och fler folk dök upp allt eftersom ryktet spreds om de trivsamma giggen ute i skogen. Det kom alltid några bilar med festsugna punx från Nässjö, Jönköping och östgötaslätten.

 Rövsvett hade sin releasespelning för singeln ”Lepra-Cliff” med Disfornicate som förband 1991. Denna händelse uppmärksammades av magazinet CLOSE-UP som skickade dit ett reportageteam som gjorde ett uppslag om händelsen.

 Minnet sviker lite, maila gärna om jag missat nåt band: (rocksyndikatet(at)hotmail.com) men de som kommer upp ur minnet är i.a.f.: Turkish Revenge, Barflies, Rövsvett, Disfornicate, The Mobile Mob Freakshow, Fatal Females, Backyard Babies, 16 Blåsare Utan Hjärna.

 Detta utspelade sig på den tiden då Backyard Babies lirade för soppapengar…

 Men som allt gott och trevligt så var det en baksida med att arrangera i ”lånade” lokaler. Ett par trasiga rutor, en toalett och ett stort hål i väggen in till skoterförrådet, gjorde att vi  tröttnade. Det var dessutom segt att röja ur festen innan tipspromenaderna körde igång klockan åtta dagen efter. Tur för oss då att det öppnade en svartkrog mitt i stan, Green Parrot!

16 Blåsare Utan Hjärna 1992 med Grehn-sång, Jimpa-bas & Farba-trummor.

Illernstugan i vinterskrud.

 Rövsvett spelade på Illernstugan när dom gav ut skivsläppet "Lepra Cliff 1991.